fosnova logo GRIVEN LOGO barthelme logo cmyk kalfex linea light logo preciosa logo ART METAL LOGO LUCENTE LOGO Mareco Logo fiberli petridis l slv logo xal logo Proled logo

За БЛАКОМ - Компанија за осветлување

Потврда за нашиот квалитет, проектирање и изведба може да се добие од многу компании во државата: Американска Амбасада во Скопје, Балкан Консалтинг, Бетон, Влада на Република Македонија, Главниот Штаб на  АРМ, Гранит, ЕВН-ЕСМ-Скопје, ЕМО, Комуна Проект-Тетово, Македонија Турист, Општина  Охрид, Општина Кисела Вода, Пелагонија, Полог Проект-Гостивар и многу други. БЛАКОМ е доверлива компанија, сигурен партнер и нејзината сметка не била никогаш блокирана од денот на нејзиното основање па до денес и ги има подмирено сите давачки кон државата.

 

 

Основни информации

Основан на 22 Мај 1990

Регистарционен број: 4150147

Код на активност 51.43

Сметка: 300000000173666

Даночен број: 4030990231991

Седиште:

Ул. Востаничка бр. 45

1000 Скопје, Р. Македонија

Канцеларии и магацин:

Ул. Бојмија 1-9/7 м

1000 Скопје, Р. Македонија

Вработени

Директор:

Владко Тодоровски д.е.и.

Техничко комерцијални соработници:

Ненад Велјаноски д.е.и.

Славчо Василевски д.е.и.

Надворешни стручни соработници:

Мартин Милошевски д .е.и.

Христинка Матоска д.е.и.

Дејан Стојмиров д.е.и.

Ратко Станојковски д.е.и.

Дејност

 • ПРОЕКТИРАЊЕ

 • НАДЗОР и РЕВИЗИЈА на електрични инсталации

 • ИЗВЕДБА на специјални инсталации за осветлување и илуминација на објекти

 • УВОЗ и ПРОДАЖБА на високо квалитетни светлечки тела

Соработка

БЛАКОМ е официјален застапник на Италијанскате компании DISANO и FOSNOVA. БЛАКОМ соработува и увезува светлосна опрема од други компании, како што се: LINEA LIGHT,  KALFEX,  NORDEX,  ARES,  GHIDINI,  FABBIAN,  ADVANCED,  TERZANNI, VISTOSI,  HOFMEISTER,  CRISALUX,  PRECIOSA,  PROLED,  BARTHELME и SAITECH.

Дополнителни одлики

БЛАКОМ поседува и го користи најсовремениот софтвер за проектирање на инсталации, како и внатрешно и надворешно осветлување и 3Д светлосна анимација.

БЛАКОМ поседува  врвни инструменти за мерење на ниво на осветленост на простории и работни места и зрачење на монитори.

БЛАКОМ поседува врвен канделметар за мерење на сјајност на површини на улици, тунели и сл.

БЛАКОМ во своите магацини има константна количина на светлечки тела за внатрешно и надворешно осветлување.

Последни позначајни проекти изработени од БЛАКОМ

 • "Куршумли Ан" - Скопје

 • Хотел "Божур" - с. Негорци

 • Деловен објект на Европски универзитет во Клиничка Болница - Скопје

 • "Театар и Библиотека" - Скопје

 • "Албански Театар" - Скопје

 • Хотел и Казино "PRINCES" - Гевгелија

 • 'Универзална сала' - Скопје

 • Пливачки базен "Младост" - Скопје

 • ДСУ Кочо Рацин - Скопје

 • Хотел "Park Residence" - Скопје

Надворешно осветлување БЛАКОМ

Самоилова тврдина - Охрид

Антички театар - Охрид

Плаошник - Охрид

Плоштад на Македонија - испорака на светилки и столбови

Империал Тобако - ТКС Скопје

Фасадно осветлување на управната зграда на МАКПЕТРОЛ

Фасадно осветлување на управаната зграда КОРЕА АУТОТРЕЈД

Фасадно осветлување на управна зграда на ОНЕ - Скопје

Осветлување на Камен Мост - Скопје

Осветлување на Мост Гоце Делчев - Скопје

Осветлување на Влада на РМ - Скопје

Градски Парк - Скопје

Сарај- рекреативно-спортски центар

Клиника за Белодробни заболувања- Козле

Целосна реконструкција на осветлувањето на Претседателската Вила - БИЛЈАНА, Охрид, како и приодните патеки

Осветлување на фасадата на Пошта 1, Скопје

Плоштад и шеталиште во Општина Шуто Оризари

Шеталиштето во Охрид

Широк Сокак, Битола (испорака на светилки)

Булевар Србија, Скопје

Радишанскии Пат, Скопје

Улица Драгор, Битола

Раскрсница во Ресен

Раскрсница во Прилеп

Костурница Китино Кале, Кичево

Игралишта за кошарка, тенис, одбојка

Училишта во Скопје и Кичево

Кеј на река Вардар

Фасадата на Техно маркет, Скопје

Спомен Парк - Идадија, Скопје

Спомен Парк Феникс, Скопје

Спомен Парк на Револуција, Битола

Спомен парк на Милтон Манаки, Битола

Спомен Парк на Мајка Тереза , Скопје

Споменик на Св.Климент, Охрид

Обиколница - Скопје испорака на светилки

ДТИРЗ БУНАРЏИК - Скопје испорака на светилки и столбови

Осветлување на Споменик на Гоце Делчев-плоштад Македонија-Скопје

Осветлување на Споменик на Даме Груев-плоштад Македонија-Скопје

Споменик на ФИЛИП ВТОРИ МАКЕДОНСКИ -плоштад Битола

Споменик на Воин на коњ-плоштад Македонија-Скопје (без Фонтана )

Скулптура на ЛАВ-мост Гоце Делчев -Скопје(испорака на светилки)

Улица Третта Македонска Бригада,раскрсница кај Тутунски Комбинат-Скопје

Паркинг под железничка станица -Скопје

Илуминација на Музеј на Холокаустот Скопје

Раскрсница на влез во Гостивар

Покриен Пливаки Базен - МЛАДОСТ во Скопје

Хокеарско игралиште Борис Трајковски - Скопје

Кружен тек во центарот на Прилеп

Споменик Карпалак - Прилеп

Парк во центарот на Прилеп

И МНОГУ ДРУГИ, ТЕРМИНАЛИ, БЕНЗИНСКИ ПУМПИ, НАПЛАТНИ СТАНИЦИ, РЕСТОРАНИ, СПОРТСКИ САЛИ…

Надворешно осветлување со употребени производи од ДИСАНО ИТАЛИЈА

Споменик на Гоце Делчев-плоштад Македонија - Скопје

Споменик на Даме Груев-плоштад Македонија - СкопјеСпоменик на Ѓорче Петров -Скопје

Споменик на ВОИН НА КОЊ-плоштад Македонија - Скопје(испорака на светилки,осветлување на Александар Македонски)

Самоилова Тврдина

Антички Театар - Охрид

Плаошник - Охрид

Плоштад на Македонија - испорака на светилки и столбови

Покриен Пливачки Базен МЛАДОСТ - Скопје

Управна зграда на Осигурителна Полиса - Скопје

Империал Тобако - ТКС Скопје

Фасадно осветлување на управната зграда на МАКПЕТРОЛ

Фасадно осветлување на управната зграда на НЕОКОМ - ОНЕ

Камени Мост - Скопје

Мост Гоце Делчев ,реконструкција 2011г

ВЛАДА на РМ

Градски Парк- Скопје

Сарај- рекреативно-спортски центар

Клиника за Белодробни заболувања- Козле

Целосна реконструкција на осветлувањето на Претседателската Вила - БИЛЈАНА, Охрид, како и приодните патеки

Осветлување на фасадата на Пошта 1, Скопје

Плоштад и шеталиште во Општина Шуто Оризари

Шеталиштето во Охрид

Широк Сокак, Битола (испорака на светилки)

Булевар Србија, Скопје

Радишанскии Пат, Скопје

Улица Драгор, Битола

Раскрсница во Ресен

Раскрсница во Прилеп

Костурница Китино Кале, Кичево

Игралишта за кошарка, тенис, одбојка

Училишта во Скопје и Кичево

Кеј на река Вардар

Фасадата на Техно маркет, Скопје

Спомен Парк - Идадија, Скопје

Спомен Парк Феникс, Скопје

Спомен Парк на Револуција, Битола

Спомен Парк на Милтон Манаки

Спомен Парк на Мајка Тереза

Спомен парк - ФОНТАНА на Тоше Проевски - Аеродром Скопје

Обиколница - Скопје испорака на светилки и столбови ДТИРЗ БУНАРЏИК - Скопје испорака на светилки и столбови

Скулптура на ЛАВ-мост Гоце Делчев -Скопје(испорака на светилки

Улица Третта Македонска Бригада,раскрсница кај Тутунски Комбинат-Скопје(испорака на светилки)

Паркинг под железничка станица -Скопје(испорака на светилки)

Илуминација на Музеј на Холокаустот Скопје

Кружна Раскрсница на влез во Гостивар

Хокеарско игралиште Борис Трајковски - Скопје

Кружна тек во центарот на Прилеп заедно со споменикот Карпалак -

Споменик Карпалак - Прилеп

Парк во центарот на Прилеп

И многу други…